شهر اولین ها

تبریز-Tabriz2018

شهر اولین ها

تبریز-Tabriz2018

مجتمع عظیم اشناریوم


 مجتمع عظیم اشناریوم (شامل مجتمع های تجاری،تفریحی ، پارک آکواریومی،رفاهی فرهنگی) با زیر بنای ۲۲۲هزار متر مربع در تبریز احداث میشود

مجتمع علوم آبزیان دریایی (اشناریوم)
شامل محیط های فرهنگی، خدماتی، تجاری، تفریحی و رفاهی

تبریز2018

ادامه مطلب ...

طولانی ترین و پرشیب ترین زیپ لاین کوهستانی کشور

کلنگ زنی پروژه مشارکتی طولانی ترین و پرشیب ترین زیپ لاین کوهستانی کشور در تفرجگاه عینالی


تبریز2018
به گزارش آناج، با حضور اعضای هیئت مدیره، مدیرعامل و جمعی از مسئولین سازمان توسعه و عمران عون بن علی و پارک طبیعت شهرداری تبریز روز شنبه 23 مردادماه95 مراسم کلنگ زنی پروژه مشارکتی طولانی ترین و پرشیب ترین زیپ لاین کوهستانی کشور در تفرجگاه عینالی برگزار شد.
مسعود برزگر جلالی مدیرعامل سازمان توسعه و عمران عون بن علی و پارک طبیعت شهرداری تبریز از تفرجگاه عینالی به عنوان فرصت ها یاد کرد و افزود: این تفرجگاه با وسعت 5600 هکتار تقریبا نصف شهر تبریز با واقع شدن در شمال شهر تبریز و همجواری با آن، دارای پتانسیل های متنوعی است و سرمایه گذاران می توانند برای سرمایه گذاری از این ظرفیت ها بهره ببرند.
برزگر جلالی با اشاره به اجرای طولانی ترین و پرشیب ترین زیپ لاین کوهستانی کشور گفت: جهت آماده سازی تفرجگاه عینالی برای میزبانی شایسته از گردشگران کشورهای اسلامی تبریز 2018 و هموطنان عزیزمان سازمان سعی دارد تا حد امکان پروژه های متفاوتی نسبت به طرح های مشابه اجرا کند همچون پروژه زیپ لاین که به دلیل ویژگی های خاصش از سایر زیپ لاین های اجرا شده متمایز خواهد بود.

مدیرعامل سازمان ادامه داد: زیپ لاینی که در تفرجگاه عینالی اجرا می شود به طول500 متر با اختلاف ارتفاع 75 متری ایستگاه مبدا و مقصد و شیب 5/17 درصد از مقابل تندیس صخره ای استاد شهریار شروع شده و به تپه نهالستان جنب المان قوری ختم می شود که با اتمام اجرای این پروژه شهروندان هنگام استفاده از آن به دلیل وجود اختلاف ارتفاع ایستگاه مبدأ از سطح شهر با هیجان بیشتر و مشاهده مناظر زیبای طبیعت تفرجگاه عینالی مسیر را طی خواهند نمود.

ورق زدن صفحات تاریخ در "ساردوری موزه سی"

تبریز2018 چندین هزار صفحه از کتاب زنده تاریخ ایران را می‌توان در دل سردرود و کوچه پس کوچه‌های آن ورق زد و پای صحبت مردانی نشست که گفتنی‌های زیادی برای طالبان حقایق گذشته دارند.
این روزها بهترین گزینه برای سیر در تاریخ و زندگی بشری، بازدید از موزه‌هاست که با نمایش قطره‌ای از اشیاء قدیمی تمدن‌های گذشته، می‌خواهد مخاطب را در دنیای مواج تاریخ غوطه‌ور کند و شاید ماشین زمان که رویای کودکی‌مان بود، همان موزه‌ها هستند.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی، موزه تاریخ و مردم‌شناسی سردرود با هدف معرفی نوع زندگی آدمی در ادوار گذشته، توجه به آداب و رسوم، نوع پوشش، لوازم زندگی و کسب‌وکار آن‌ها در 14 اسفند سال 90 با حمایت و تلاش‌ شهرداری و شورای اسلامی سردرود در کنار پارک جنگلی "مره خونی" تاسیس شد.
موزه سردرود(ساردوری موزه سی) در طبقه دوم فرهنگسرای شهرداری سردرود قرار دارد و دارای یک سالن اصلی است که در بخش‌های مختلف با نمایش اشیاء و وسایل زندگی مردم منطقه، سعی در معرفی بخش‌های متفاوت زندگی آدمی دارد.
در قسمت سندها، سند آب مربوط به دوره فتعلی‌شاه و ناصرالدین شاه، وصیتنامه، برگه جهاز، صفحاتی از دفتر نسیه، برگه‌هایی از علوم ماوراءالطبیعی که مورد استفاده فالگیران بوده و کارت‌های پایان خدمت و معافیت از خدمت مربوط به 1320شمسی در معرض دید قرار گرفته است.
انواع سنگ‌های قیمتی با خاصیت درمانی از جمله عقیق، یاقوت، زمرد، مرجان، سنگ‌خون، فیروزه، نگین ماداگاسکار، کوارتز سفید، سنگ پاد زهر و کهربا نگهداری می‌شود که از خاصی‌های درمانی سنگ‌ها در طب سنتی می‌توان به افزایش طول عمر، افزایش قدرت ذهنی، ارتقای انرژی، حفاظت در برابر افکار منفی و کاهش ترس و استرس اشاره کرد.
از میان سنگ‌های این قسمت، می توان به "گوی سنگ" یا " ایلدریم داشی" که هنگام برخورد رعد و برق به زمین در اثر هزاران درجه حرارت و الکتریک به وجود می‌آید، اشاره کرد. این سنگ اصلا شکسته نمی‌شود و سه کاربرد مهم آن یکی استفاده به عنوان شب‌نما به دلیل خاصیت پخش نور، دوم استفاده در جنگ‌ها به دلیل سنگین بودن و سوم استفاده در لولای دروازه‌های قدیمی شهر است.
در بخش بعدی، کارگاه خیاطی که کل لوازم قدیمی خیاطی، چرخ خیاطی دستی، اتوی زغالی و پوشش‌های قدیمی مردم منطقه با قدمت 150 سال از قبیل آلاچرشاب، جلیقه پول، پارچه‌های گلدوزی، لباس‌های هیئت عزاداری مثل چفیه و کمر با آینه‌های قدیمی دیده می‌شود. در کنار این لباس‌ها، زیورآلات قدیمی و وسایل آرایش زنان هم‌چون سرمه‌دان، بیکوده، جعبه جواهرات، انواع گردانبند، انگشتر،النگو، گوشواره و... نمایش داده شده‌است.
عکس‌هایی از مشاغل قدیمی سردرود بر روی دیوار نصب شده که از این میان می‌توان به کارگاه بافت دستی " آلاچرشاب یا دووش " از پوشش‌های محلی زنان ، دستفروش دوره گردی(ترپ ساتان)، جاجیم بافی، سبدبافی، نوواکشی، حلاجی، پشم ریسی، آهنگری و... اشاره کرد و نیز بیشتر لوازم مورد استفاده آنان مثل نووا، جاجیم، جهره و... در کنار عکس‌ها در معرض دید علاقمندان است.
در بخش کتاب‌ها، حدود 70جلد کتاب نفیس با چاپ خطی و دستی، همچون قرآن کریم همراه با تجوید، قرآن مینیاتوری، دفتر شعر به خط قاسم قویدل با قدمت 80 سال، کتاب منتخب کلیه و دمنه، روضه الواعظین، معدن السرار، بحر الجواهر، مجموعه نامه‌های تاریخی و...نگهداری می‌شود.
در قسمت بعدی، انواع در و پنجره‌های قدیمی با تزیینات دستی منحصر به فرد که یک نجار قدیمی سردرودی به نام زینال پورحلاجی به موزه اهدا کرده‌است که می‌توان به دری از جنس چوب گردو، گره‌چینی با115 تکه چوب، کلیدان، قفلدان، رنده، گل میخ‌ها،در کوبه های زنانه و مردانه با تزیینات منحصر بفرد اشاره کرد.
لوازم مربوط به مراسمات آیینی و مذهبی محرم و دعا خوانی مثل چهل فاطمه، حلقه یاسین، طبل شاخسئی، منبر قدیمی و لباس سه شخصیت‌ بزرگ یکی عبای سید اسدالله مدنی و دیگری عبای آیت الله میرزابوالحسن انگجی و دیگری عبای حسین شیخ عظیمی است که از جنس پشم شتر در این موزه نگهداری می‌شود.
در بخش سکه‌ها، سکه کامناسکیرس اوردس سوم دوره الیمایی خوزستان مربوط به 2100 سال پیش، سکه "الی مایی‌ها" در خوزستان که مربوط به دوره سلوکیان، سکه اسکندر مقدونی مربوط به 320 سال قبل از میلاد، سکه‌های یادبود غیر تجاری که در مناسبت‌های خاص مثل تولد شاهزاده و یا پیروزی در جنگ ضرب می‌شدند و هم‌چنین سکه‌های دوره ایلخانی، عباسی، سلجوقی، سلوکیان، صفوی، قاجار، مجموعه کامل اسکناس و سکه‌های دوره پهلوی نگهداری می‌شود.
از سردرود به عنوان "پایتخت تابلوفرش جهان" یاد می‌شود و به همین دلیل انواع وسایل برای بافت فرش از جمله دار قالی، قیچی پشم‌چینی، وسایل پشم‌ریس و بافندگی، یون دراغی ،چاقو و دفه مخصوص سردرود نشان داده شده‌است.
در این موزه چراغ‌های نفتی، فانوس، مجموعه‌ای از ترازوها مثل قپان، قانتار، ترازوی آویز و.ترازوی آویز حصیری، ترازو دوکفه‌ای، بالابر سه قرقره انواع آچار و قفل و قفل طلسم هم نگداری می‌شود.
وسایل صوتی و تصویری قدیمی مثل رادیو، تلویزیون، دوربین عکاسی، ماشین تحریر و دوربین عکاسی متعلق به اولین عکاس سردرود به نام محمد رسول محبوبی در این بخش در معرض دید عموم قرار گرفته است.
مجموعه بزرگی از انواع چاقو کشاورزی و معمولی و جنجر با قدمت 200 سال نگهداری می‌شود که دسته برخی، از سنگ‌های قیمتی مثل کهربا و برخی استخوانی است و نیز شمشیر عصا که متعلق به میرزاجواد والاناصر است.
سنگ‌های قبر قدیمی (باش داشی) مربوط به دوره سلجوقی 712هجری قمری وجود دارد که در یک طرف سنگ اسم فرد و در طرف دیگر تیر و نیزه حک شده‌است که نشان دهنده نظامی بودن فرد دفن شده‌است و هم‌چنین قوج سنگی وجود دارد.
بخشی از موزه هم به آشپزخانه یا مطبخ اختصاص داده شده‌است که لوازم قدیمی آشپزی از قبیل ظروف چینی دوره قاجار تا صفویه، سبد خریدمیوه، وسایل پخت نان، اجاق نفتی، چراغ علاالدین، سه پیلته،ظرف گوشت، گوشت‌کوب و انواع ظروف مسی، گلابدان، سینی، سماور و متعلقات آن، خمره، لوله سفالی و... به چشم می‌خورد.
رحیم قابل نژاد سردرودی، مسئول موزه تاریخ و مردم شناسی سردرود (ساردوری موزه سی) در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به غنای تاریخی و فرهنگی موزه سردرود گفت: حدود 2300 اشیای تاریخی از طرف شهروندان در مدت کوتاه هفت ماهه و 365 شی‌ از "موسسه آذربایجان ائل بیلیمی" که در حوزه مردم شناسی و حمایت از موزه‌های مردم‌شناسی تخصص دارد، به این موزه اهدا شده‌است.
مسئول موزه در خصوص دلیل انتخاب "ساردوری" برای نام این موزه، گفت: در حدود 3000 سال قبل دوره حکومت پادشاهان اورارتو در زمان ساردوری دوم این منطقه رونق گرفت و جمعیت آن زیاد شد، به همین دلیل موزه سردرود به اسم او نام‌گذاری شده‌است.
قابل نژاد با اشاره به مشکلات این مجموعه فرهنگی و تاریخی گفت: با همراهی و همکاری شهرداری سردرود، شورای اسلامی سردرود و شهروندان علاقه‌مند به تاریخ و فرهنگ در مدت هفت ماه این موزه شکل گرفته است، هم اکنون این مجموعه نیاز به یک باغ موزه با فضایی بزرگ‌تر دارد تا تمام اشیاء قدیمی منطقه به نمایش گذاشته شود.
وی از احتمال تعطیلی موزه به دلیل کوچک بودن فضای در دسترس اظهار تاسف کرد و گفت: بسته شدن موزه سردرود در واقع بسته شدن هفت هزار صفحه از کتاب تاریخ پر فراز و نشیب ایران است.
گفتنی است،علاقه مندان می توانند همه روزه از ساعت 16 تا 18 از این موزه بازدید کنند.
گزارش از پریا توفیقی خبرنگار ایسنا در منطقه آذربایجان‌شرقی

جاده ابریشم

جاده ابریشم جاده قدیمی تجارت چین که بیش از دو هزار سال پیش مورد استفاده بود، کماکان در جهان بسیار شهرت دارد. جاده ابریشم به عنوان پلی بین چین و کشورهای اروپا، آسیا و آفریقا برای تبادلات مادی و تمدنی شرقی و غربی سهم مهمی ادا نموده است.
شهر تبریز به مناسبت قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم از دیرباز مرکز مبادله کالا میان خاور دور و اروپا بوده‌ است و وصف بازارهای آن در خاطرات بسیاری از بازرگانان و جهانگردان آمده ‌است.
جاده ابریشم راه تجارت زمینی چین با آسیای جنوبی، غربی و اروپا و آفریقا از راه آسیای مرکزی در روزگار قدیم بود. به سبب آنکه بسیاری ابریشم و پارچه های ابریشمی چین از این جاده به غرب توزیع می‌شد، بدین سبب "جاده ابریشم" نام گرفت. نتایج مطالعات نشان می‌دهد که این جاده اساساً در سلسله "هان" چین در قرن یکم قبل از میلاد شکل گرفت. در آن زمان جاده ابریشم به افغانستان، ازبکستان و ایران و شهر "اسکندریه" مصر در غرب امتداد می‌یافت. راه دیگر این جاده نیز از پاکستان و کابل در افغانستان به خلیج فارس و از کابل به طرف جنوب یعنی شهر کراچی پاکستان امتداد می‌یافت و اگر به راه دریایی تغییر می‌کرد پارس و رم را شامل می گردید.

تبریز2018

راه، نخستین و طبیعی ترین وسیله ارتباطی میان انسانها است که بدون آن حرکت و چرخش اقتصادی واجتماعی ممکن و میسر نیست. محققان راه را، آغاز تمدن و مدنیت بشر می دانند. انسان های اولیه با نشانه گذاری در کوه ها و سنگ ها و درختان، مسیرهای باریک و پرپیچ و خم را ایجاد می کردند که با پیدایش و توسعه شهرها، اساس زندگی شهری را دستخوش تغییر وتحولات بسیاری نمود. با تحول جامعه ها و گذر از مرحله ی پیش تاریخی، راهها نیز از حالت ابتدایی در آمدند و هماهنگ با پیشرفت و کارآیی دیگر نهادهای اجتماعی، پیشرفت و تکامل یافتند و در این میان کسانی هم شرق و غرب عالم رادر جست وجوی راههای تازه ای برای زندگی بهتر کاویدند و با روش هایی متفاوت به دستاوردهای مشترکی نایل شدند که دستمایه قرن ها ارتباط مسالمت آمیز انسان با انسان و انسان با طبیعت شد. و موجب پیدایش راه های طولانی و مهمی شد و آن را چنان هموار کرد که منجر به پیدایش راه های مشهوری چون جاده ابریشم شد. در اواخر قرن نوزدهم فردیناند فون ریشتوفن ( Ferdinand von Richthofen) جغرافیدان و زمین شناس آلمانی 1905-1833 در توصیف جاده های بازرگانی میان چین ، آسیای مرکزی و اروپا، برای اولین بار اصطلاح جاده ابریشم رابکار برد. از آن پس محققان پی بردند که این مفهوم، واقعیت پیچیده ای را در برمی گیرد؛ این جاده که از ارتباط شبکه کاملی از جاده ها شکل یافته، با گذشت قرنها راه خود را در طول اوراسیا، پی گرفته و تنظیم کننده عملکردهای متنوع سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، هنری، مذهبی و ... بوده است. اصطلاح جاده ابریشم القاء کننده این مفهوم نیست که ابریشم تنها کالای تجاری در این جاده بوده، بلکه کالاهایی چون سنگهای قیمتی، ادویه، چای، کاغذ و چینی آلات نیز مورد نظر بوده و ابریشم نقش اساسی پول رایج را ایفا می کرد و از اهمیت افزون تری برخوردار بود و به سبب ویژگی تجملی محض آن، نامش را به مجموعه این جاده ها و راهها داد. مبادلاتی که در طول راه ابریشم صورت می گرفت عمدتاً اقتصادی بود و به کالاهای کشاورزی، صنعتی، صنایع دستی و معدنی تعلق داشت، اما داد و ستدهای اقوام مختلف، صرفاً به این حوزه خاص محدود نمی شد، بلکه تبادلات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نیز دستاورد این طی طریق طولانی و مداوم بود که هرگز نباید از دید مخفی بماند. این راه از شهرستان توان هوانگ در چین به ولایت کانسو می‌آمد و از آنجا داخل ترکستان شرقی امروزی می‌شد و از طریق بیش‌بالیغ و آلمالیغ و اترار به سمرقند و بخارا می‌رسید. در بخارا قسمت اصلی آن از راه مرو، سرخس، نیشابور، گرگان به ری می‌آمد و از ری به قزوین و زنجان و تبریز و ایروان می‌رفت و از ایروان به طرابوزان یا به یکی از بنادر شام منتهی می‌گردید.

تبریز2018

اعطای لوح دایمی «تبریز، شهر جهانی بافت فرش»

شهردار تبریز خبر داد؛ اعطای لوح دایمی «تبریز، شهر جهانی بافت فرش» به شهرداری تبریز

تبریز2018









شهریارنیوز: شهردار تبریز از اعطای لوح دائمی «تبریز شهر جهانی بافت فرش» ، توسط رییس شورای جهانی صنایع دستی به شهرداری تبریز خبر داد.

به گزارش شهریار، دکتر صادق نجفی با بیان این مطلب اظهار داشت: رئیس شورای جهانی صنایع دستی در حاشیه برگزاری شورای جهانی صنایع دستی در اصفهان، لوح دائمی «تبریز شهر جهانی بافت فرش » را به سازمان توسعه گردشگری شهرداری تبریز اعطا کرد.

وی با یادآور شدن پیگیری های شهرداری تبریز برای کسب این عنوان جهانی، یادآور شد: سال گذشته تبریز از سوی شورای جهانی صنایع دستی به عنوان شهر جهانی بافت فرش انتخاب شده بوده بود؛ با این حال، این موضوع بر اساس روال اعطای برندهای جهانی به شهرها، یک عنوان موقتی بود.

شهردار تبریز با اشاره به این‌که ثبت دایمی این عنوان ارزشمند، منوط به ارتقای زیرساخت‌های هنرصنعت فرش بوده است، خاطرنشان کرد: ایجاد موزه فرش، مطرح کردن بازار تاریخی مظفریه به عنوان یکی از مراکز مهم اعتلای هنر فرش، حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی صنایع‌دستی و پیگیری اقدامات صنفی در این حوزه، از اقداماتی است که موجب شد عنوان حکم دایمی «پایتختی فرش دستباف جهان» به تبریز اعطا شود.

وی همچنین گفت: پس از بازدیدهای مجدد اعضای شورای جهانی صنایع دستی از زیرساخت‌ها و مراکز ارایه فروش فرش تبریز، اعضای شورای جهانی صنایع دستی بر ثبت دایمی این عنوان به نام تبریز تاکید داشتند.

دکتر نجفی با اشاره به این‌که تبریز، در حوزه‌های مهم بین‌المللی در حال درخشش است، اظهار داشت: تبریزی که امروز در مجامع جهانی و بین‌المللی مطرح است، با سیمایی بانشاط و زنده، مورد توجه فعالان و ناظران حوزه گردشگری قرار گرفته است.

شهردار تبریز یادآور شد: خرسندیم که جایگاه ویژه کهن‌شهر تبریز روز به روز در حال ارتقا است و امیدواریم با تداوم این روند، هویت جهانی این شهر را احیا کنیم.

* تبریز، پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018



به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، مردم آذربایجان و در راس آنها تبریزی‌ها در طول تاریخ کشورمان نشان دادند، که همیشه و در همه حال در امور مختلف همواره پیشگام و پیشتاز بوده‌اند و در واقع این قابلیت و ظرفیت در بین آنان است، که اگر بخواهند کاری را انجام دهند، با پشتکار، همت، غیرت و سختگیری خاص آن کار را به سرانجام می‌رسانند، که نمود بارز این امر به خاطر همت و تلاش مردمان این خطه، شهر تبریز، به عنوان شهر اولین‌ها مطرح است.
از این رو، در این مطلب و گزارش به چرایی و چگونگی انتخاب شهر تبریز، به عنوان شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی در 2018 می‌پردازیم. از سوی دیگر، حال این پرسش مطرح می‌شود که تبریز، شهر اولین‌ها چگونه می‌خواهد خود را به عنوان «جهان شهر و شهر نمونه گردشگری اسلامی» و در نهایت «شهر جهانی» در حوزه‌های مختلف مطرح سازد. آیا زیرساخت‌های لازم اقتصادی، فرهنگی، امکانات زیربنایی و ارتباطات برای شهر اولین‌ها فراهم شده و یا باید منتظر این زیرساخت‌ها شد.
* تبریز؛ در تب و تاب جهانی شدن
هنوز سئوالات بی‌شماری در این خصوص مطرح بوده و هست و اینکه آیا تبریز؛ همچنان شهر اولین ها در بین شهرهای کشورمان ایران عزیز در زمینه‌های مختلف پیشتاز است؟! و دیگر اینکه مدیران و مسئولان شهری شهر اولین‌ها چه نسخه‌ای را برای انتخاب مجدد این شهر به عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام، بهترین، سالم‌ترین و بهداشتی‌ترین شهر ایران در سال‌های آینده، پیچیدند؟ و به عبارت دیگر آیا شهر تبریز، همچنان زیباترین و توسعه‌یافته‌ترین شهر ایران است؟ و پرسش آخر اینکه، شهر تبریز با این همه ظرفیتی که از آن نام برده می‌شود، آیا استحقاق شهر نمونه گردشگری جهان اسلام، زیباترین و توسعه‌یافته‌ترین شهر ایران را دارد و یا نه؟!
* تبریز 2018؛ چگونه جهان شهری خواهد شد؟
استاندار آذربایجان‌شرقی در این ارتباط حوزه گردشگری را یکی از مهم‌ترین منابع کسب درآمد و رهایی از وابستگی به پول نفت عنوان می‌کند و معتقدند: امروز هر یک از آثار تاریخی ما یک چاه نفت هستند و اگر جذب گردشگر، زمانی یک عمل مستحب بود امروز از واجب‌ترین کارهاست و از سر سیری به دنبال جذب گردشگر نیستیم.
اسماعیل جبارزاده در ادامه، با اشاره به انتخاب تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018، می‌گوید: این موفقیت در سایه تلاش و پیگیری مسئولان استان در دو سال گذشته نصیب تبریز شد، تا این شهر مهیای پذیرش گردشگران از نقاط مختلف جهان شود، به طوریکه تبریز هیچ‌گاه چنین عناوینی را در مدت کوتاهی کسب نکرده بود و امروز فرصت بزرگی به وجود آمده است تا تبریز را به عنوان شهر جهانی معرفی کنیم».
محمدصادق پورمهدی، معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی هم انتخاب تبریز به عنوان شهر گردشگری جهان اسلام در سال 2018 را اتفاق مبارکی بیان می‌کند و بر این باور است: البته این عناوین مسئولیت ما را بیشتر می‌کند و انتظار داریم متولیان امر در فرصت مناسب برای استفاده از آن برنامه‌ریزی کنند.
فرزین حق‌پرست، مدیر کل اداره میراث فرهنگى و گردشگرى استان آذربایجان شرقی، نیز با تاکید بر اینکه ما برای شناساندن تبریز و معرفی آن به عنوان شهری که لایق این انتخاب است، نیاز به تبلیغات وسیعی داریم که در سطح ملی و جهانی، تبریز را مطرح کنیم، معتقد است:« در سال جارى، این دومین عنوان جهانى است که عاید تبریز شده است و این افتخارى است براى تبریز که با خیزى بلند به سمت جهانى شدن حرکت مى‌کند.
* تبریز، پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018
محسن لطیفی، مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان‌شرقی نیز در این خصوص با اشاره به انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری اسلامی در سال 2018 می‌گوید: صدا و سیمای مرکز آذربایجان‌شرقی، در حوزه بین‌المللی و برون‌مرزی، ظرفیت‌های ارزنده‌ای دارد، که این امر می‌تواند در مسیر توسعه زمینه‌های سرمایه‌گذاری و معرفی قابلیت‌های گردشگری، مورد توجه مدیریت شهری قرار گیرد.
احمد محمدزاده، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و بین‌الملل استانداری آذربایجان‌شرقی نیز با مناسب ارزیابی کردن بحث توسعه ارتباطات بی‌سیم در شهر تبریز برای کسب آمادگی میزبانی از گردشگران در سال 2018، بر این باور است: بحث توسعه فضای ارتباطات بی‌سیم برای نخستین بار در کشور در شهر تبریز نوید بخش اتفاقات بسیار خوبی است و در همین راستا برای تحقق این هدف همه تلاش خود را انجام دهیم و این مهم نیاز به همدلی و همکاری مسئولان دولتی و بخش خصوصی دارد.
* شهر اولین‌ها، با حضور گردشگر رنگ جهانی می‌گیرد
بهمن حسین‌زاده ، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان ‌شرقی هم با بیان اینکه با توجه به معرفی شدن تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام در نظر داریم برای نخستین بار در کشور یک چتر وای فای (شبکه اینترنت بی‌سیم محلی) در این شهر راه‌اندازی کنیم، اضاف می‌کند: برای تسریع در اجرای این طرح، عملیات اجرایی با حضور بخش خصوصی انجام خواهد شد و شهرداری تبریز نیز از این امر استقبال کرده است.
صادق نجفی، شهردار تبریز، نیز با تاکید بر اینکه موضوع «تبریز 2018»، تنها یک هدف نیست، بلکه فرصت مغتنمی است که می‌تواند به تحقق اهداف کلان شهر منجر شود، می‌افزاید: خوشبختانه در همین مدت کمی که از اعلان جایگاه بین المللی تبریز در حوزه گردشگری گذشته است، شهروندان رغبت و استقبال ارزشمندی از خود نشان داده‌اند؛ این عزم و انگیزه، باید در باور متولیان مراکز اقامتی و آژانس‌های گردشگری نیز به خوبی نهادینه شود».
شهرام دبیری، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز، نیز ایجاد و راه‌اندازی ستاد ویژه برای انتخاب تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام در سال 2018 را ضروری بیان می‌کند و می‌گوید: تهیه لوگوی مناسب برای انتخاب تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018 نیز ضروری بوده و در همین راستا نیز این نشان باید حاوی مطالب جامع و اساسی درباره نقاط مختلف گردشگری تبریز بوده و در بین سفارت خانه‌های کشورهای مختلف توزیع شده و در اختیار رسانه‌های گروهی قرار بگیرد.

تبریز2018
* 2018؛ سالی از جنس تبریز
رضا خلیلی، سرپرست سازمان توسعه گردشگری تبریز هم با بیان اینکه سال 2018، سال المپیک گردشگری تبریز خواهد بود و همه این اتفاقات به توسعه و زیبایی تبریز منجر می‌شود، یادآور شد: این اتفاق نباید به گروه‌های خاصی مصادره شود بلکه همه شهروندان و تلاشگران عرصه شهر در این زمینه با همگرایی و همراهی در مسیر نیل به اهداف ما را یاری کنند و در همین خصوص یکی از مهم‌ترین مباحث، اصلاح و زیباسازی پاویون‌های ورودی شهر از جمله فرودگاه، راه‌آهن و ترمینال مسافربری است و باید با ارتقای خدمات، استاندارد این محل‌ها را بالا برده و به خدمات‌دهی مطلوب بپردازیم. برنامه‌هایی برای سال 2018 در زمینه معرفی بهتر تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام داریم و البته نباید شهرداری تبریز در این زمینه تنها رها شود».
وی از تدوین طرح تفصیلی گردشگری تبریز خبر داد و می گوید: همه سرمایه‌گذاران و گردشگران در این بستر می‌توانند فعالیت کنند و در این راستا شورای شهر و شهرداری محور ائل‌گلی را برای توسعه و پهنه‌بندی تجاری و گردشگری و اقتصادی تبریز انتخاب کرده است.