شهر اولین ها

تبریز-Tabriz2018

شهر اولین ها

تبریز-Tabriz2018

عینالی، تفرجگاهی برای تمام ذائقه ها

۵۶۴

 

 تفرجگاه کوهستانی عینالی درارتفاعات شمال تبریز با برخورداری از زیرساخت ها و امکانات متنوع، در حال تبدیل شدن به یکی از تفرجگاه های مهم این کلان شهر و حتی کشور است و این امکان برای تمامی افراد با ذائقه های مختلف وجود دارد که در این تفرجگاه به تفریح سالم بپردازند.

به گزارش تبریزمدرن به نقل از ایرنا، تفرجگاه کوهستانی عینالی با ۵۶۰۰ هکتار وسعت در شمال شهر تبریز واقع شده و در حال حاضر بزرگ ترین تفرجگاه کوهستانی کشور به شمار می رود.
هر چند ارتفاعات عینالی در شمال تبریز تا یک دهه قبل تنها میعادگاه کوهنوردها و کوهروها بود و مخاطبان آن را علاقه مندان به این رشته ورزشی مفرح تشکیل می دادند، اما در سایه کوشش های انجام شده در این مدت به بستری برای ترویج ورزش همگانی به ویژه در تعطیلات آخر هفته تبدیل شده است.

حسین آقای ۵۰ ساله که به همراه همسر و فرزندش در رستوان واقع بر بام عینالی مشغول خوردن چایی و رفع کردن خستگی یک ساعت کوهپیمایی است، درباره جاذبه های تفرجگاه عینالی به خبرنگار ایرنا می گوید: یادش به خیر، زمانی تعداد حاضران در این ارتفاعات به زور آن هم در روزهای پایان هفته سه رقمی می شد، اما اکنون به بوستانی درون شهری می ماند که خیل عظیمی از مردم در آن تردد می کنند.
وی که به گفته خودش، ارتفاعات عینالی از سه دهه قبل پاتوق تعطیلات آخر هفته اش بوده است، اضافه می کند: هر چند در آن سال ها طبیعت عینالی بکر و دست نخورده تر از امروز بود، اما از یک سو نیز امروز امکانات وسیعی در این تفرجگاه ایجاد و باعث شده است که هر هفته دهها هزار نفر از این تبدیل این ناحیه از تبریز به تفرجگاه کوهستانی از سال ۱۳۵۴ با حضور کارشناسان فائو و تایید اثرات مثبت تبدیل این منطقه کوهستانی به تفرجگاه و کاشت انواع درخت از سوی آنها وارد فاز اجرایی شد اما عملا تا سال ۱۳۸۳ اقدامی در این خصوص انجام نشد.
در سال ۱۳۸۳ با همت مسئولان وقت، مقرر شد سازمانی مستقل با بودجه شهرداری و مسئولیت انتصاب مدیر توسط استانداری تاسیس شود؛ البته بر اساس این تصمیم قرار بود اراضی ملی پیرامون تبریز به وسعت ۱۸ هزار هکتار به این سازمان واگذار شود که در نهایت به اراضی شمالی تبریز با وسعت ۵۶۰۰هکتار در مجاور اتوبان پاسداران محدود شد.
خانم میانسالی نیز که به همراه پسر ۱۱ ساله و دوستانش با تله کابین به عینالی آمده است، به خبرنگار ایرنا می گوید: بسیاری از مردم تصور می کنند که جنگل کاری و سبز کردن، بزرگ ترین اقدام انجام شده در عینالی است، اما تا کسی از نزدیک نبیند وسعت عمران و آبادی اینجا را درک نمی کند.

رضایی اضافه می کند: البته تفرجگاه عینالی تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد، اما همین که در طول ایام هفته پذیری دهها هزار نفر از شهروندان تبریزی در سایه زیرساخت های ایجاد شده می باشد، خود کار بزرگی است.
مدیرعامل سازمان توسعه و عمران عینالی با تشریح اقدامات صورت گرفته در این پارک در ۱۲ سال گذشته اظهار کرد: براساس برنامه ۳ ساله توسعه که در سال ۹۳ به تصویب رسید، توسعه همه جانبه و تحقق اهداف ترسیم شده در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
مسعود برزگر جلالی گفت: فراهم کردن زمینه بازدید ماهانه ۵۰۰ هزار نفر از این تفرجگاه، پیاده سازی مسیر دسترسی به قله و سنگفرش کردن آن به طول ۳۳۰ متر، تفکیک راه دسترسی ماشین رو از پیاده، افزایش سطح کاشت درخت از ۴۰۰ به ۶۰۰ هکتار و ایجاد اشتغال پایدار، ساخت دریاچه آبگیری با ۵۴ هزار مترمکعب ظرفیت، افزایش تعداد سرویس های بهداشتی، اجرای فاز دوم تله کابین تا کوه دند، احداث سالن همایش و موسیقی، گازرسانی و آبرسانی و توسعه بخش نگهداری حیات وحش از ۴۰ به ۸۰ هکتار از جمله اهداف ترسیم شده توسعه ۳ ساله این تفرجگاه است.
وی افزود: مسیر ماشین رو این تفرجگاه از پارک ربع رشیدی تا پارک پیوند ارم به طول ۱۱ کیلومتر احداث شده و سازمان برای حفظ حالت طبیعی این تفرجگاه، قصدی برای آسفالت ریزی آن ندارد.
برزگر جلالی گفت: ۴۰۰ هکتار از وسعت این تفرجگاه جنگلکاری شده و براساس برنامه ۲۰۰ هکتار نیز تا پایان سال ۹۵ به این میزان افزوده می شود.
وی تشریح کرد: امکاناتی که در این تفرجگاه کوهستانی ایجاد شده و یا در دست ایجاد است براساس ذائقه های مختلف افراد طراحی و اجرا شده، به طوری که با ایجاد برخی امکانات دیگر نظیر ورزش های زمستانی تقریبا امکان تفریح برای تمامی ذائقه در این تفرجگاه فراهم است.

**پیاده روی و کوهروی در تفرجگاه عینالی
این امکان برای علاقه مندان به پیاده روی و کوهروی در این تفرجگاه وجود دارد تا از مسیرهای مختلف به بالای قله که منظره زیبایی دارد دست یابند، ایجاد آبشارهای مختلف در مسیر پیاده روی، جنگل کاری و فضای سبز و امکانات رفاهی فضای دل انگیزی به مسیر می دهد.
آنهای که توانایی کوهپیمایی را ندارند، این امکان برایشان فراهم است تا از طریق راه دسترسی ۳۳۰۰ متری که اخیرا کار سنگ فرش کردن آن شروع شده به قله کوه برسند.
**تله کابین
در این تفرجگاه تله کابینی به طول ۱۵۰۰ متر ایجاد شده و دستیابی به قله کوه را برای همگان آسان کرده است.
فاز دوم این تله کابین تا کوه ‘دند’ ادامه خواهد داشت و براساس گفته مسئولان سازمان، کارهای مطالعاتی آن انجام و به زودی برای اجرا به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار می شود.
علاقه مندن با استفاده از تله کابین تعبیه شده در تفرجگاه عینالی به راحتی می توانند به بالای کوه و رستوران ها و بوفه ها و طبیعت زیبای عینالی دسترسی داشته باشند.
**صخره نوردی
در این تفرجگاه چندین تخته سنگ طبیعی بزرگ وجود دارد که علاقه مندان صخره نوردی را به خود جذب کرده و حضور صخره نوردان در این تفرجگاه کوهستانی، طبیعت زیبایی در جلوی چشمان بازدیدکنندگان ایجاد می کند.
صخره هایی که گاه ارتفاع آن به بیش از ۵۰ تا ۱۰۰ متر می رسد و برای صخره نوردان حرفه ای جذاب است.

**طبیعت گردی، فضای سبز و حیات وحش
جنگل کاری خوبی در این تفرجگاه در ۱۲ سال گذشته صورت گرفته و منظره زیبایی با استفاده از ائلمان های طبیعی در این تفرجگاه ایجاد شده است.

فضای سبز و گلکاری های کنار مسیر دسترسی و تعبیه استراحتگاه ها و آلاچیق ها در این مسیر، موجب شده که خانواده های علاقه مند طبیعت و سلامت، روزهای تعطیل و غیرتعطیل در این تفرجگاه حضور یافته و اوقات خود را سپری کنند.
مسئولان این سازمان در سال های اخیر منطقه ای را نیز برای نگهداری از بزهای کوهی اختصاص داده اند که در نوع خود جالب است.
در این منطقه که ۴۰ هکتار وسعت دارد، تعداد ۹ راس بز کوهی رها شده و برابر برنامه، وسعت این منطقه تا ۸۰ هکتار گسترش و تعداد بزهای کوهی نیز تا ۵۰ راس افزایش می یابد.
حیات وحش و دیدن بزهای کوهی در این تفرجگاه بخش دیگری از زیبایی های حضور در تفرجگاه کوهستانی عینالی تبریز است.

http://www.tabrizmodern.ir/wp-content/uploads/2015/11/1.jpg

** رانندگی در مسیرهای خاکی و دوچرخه سواری
مسیر دسترسی این تفرجگاه از طریق خودرو که تنها ۳۳۰۰ متر طول داشت با جایگزین شدن مسیر خاکی از پارک ربع رشیدی تا پارک پیوند ارم در همین تفرجگاه به ۱۱ کیلومتر افزایش یافته و عبور از دل کوه ها و راه های خاکی، جلوه خاصی در نظر بیننده ایجاد می کند.
این مسیر می تواند با کمی تغییرات، یکی از مکان های ایده آل برای افرادی باشد که به رانندگی آفرود علاقه دارند.
دوچرخه سواری در این مسیر نیز خالی از زیبایی نخواهد بود چرا که موانع طبیعی موجود در این مسیر، دوچرخه سواری کوهستان در این تفرجگاه را دلچسب تر کرده و حضور دوچرخه سواران در این مسیر موید این مطلب است.
آنهایی که کوهروی و پیاده روی را دوست دارند، به صخره نوردی علاقه دارند، عاشق طبیعت گردی و فضای سبز هستند، دوستدار حیات وحش هستند، به رانندگی و دوچرخه سواری در مسیرهای خاکی و آفرود علاقه مندند، عاشق سوار شدن بر تله کابین و دیدن منظره شهر از بالا هستند و یا به ورزش های هیجانی مثل زیپ لاین علاقه مندند، می توانند در تفرجگاه عینالی به راحتی به همه آن دست یابند.
البته هنوز این تفرجگاه با اهداف ترسیم شده و رسیدن به نقطه ایده آل فاصله دارد و با ایجاد برخی امکانات و راه اندازی ورزش های زمستانی، هیجانی، هوایی و آبی می توان این تفرجگاه را به عنوان تفرجگاه کوهستانی مجهز در عرصه کشور معرفی و از ظرفیت های آن برای توسعه گردشگری تبریز استفاده کرد.

گزارش از عیسی عطاپور

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد